25 Ekim 2018 Perşembe

Cevizli Kek

Cevizli Kek

Malzemeler
  • 250 Gr Un
  • Yarım Paket Margarin
  • Yarım Su Bardağı Süt
  • 50 Gr Çekirdeksiz Kuru Üzüm
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 3 Yumurta
  • 1 Adet Limon
  • 20 Adet Ceviz İçi
  • 2 Paket Kabartma Tozu
Hazırlanışı
  • Ceviz içlerinin 4 tanesini ayırıp geri kalanını dövün.
  • Limonun kabuklarını rendeleyin.
  • Bir kaba margarini ve şekeri koyup çırpın.
  • Üzerine yumurta sarılarını ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Daha sonra kaba süt , kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuklarını ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Sonra kaba azar azar un ekleyip çırpın.
  • Oluşan hamura önceden dövülmüş ceviz içini karıştırın.
  • Kek kalıbının içini yağlayın.
  • Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün.
  • Kalıptaki hamurun üzerine çekirdeksiz üzüm ve önceden ayırdığımız ceviz içleri de koyun.
  • Keki önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 45 dakika pişirin.
  • 45 Dakikanın sonunda kekin ortasına bıçak batırın.
  • Bıçak temiz çıkıyorsa kek hazır demektir.
  • Kek pişince servis tabağına alınarak soğumaya bırakılır.
  • İyice soğuyunca bıçakla dilimlenerek servise hazırlanır.
                                        Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Cevizi normal de yemem ama kekin içinde harika geliyor tadı eminim sizin kekinizin tadı da harikadır :) Çünkü burdan bakınca çok lezzetli gözüküyor.

    YanıtlaSil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.