22 Ekim 2018 Pazartesi

Gül Böreği

Gül Böreği

Malzemeler
  • 6 Adet Yufka
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Fincan Sıvıyağ
Harcı için
  • 5 Adet Patates
  • Yarım Demet Maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
Üzeri için
  • 1 Yumurta Sarısı
  • Susam  
  • Çörek Otu
Hazırlanışı
  • Patatesleri soyup haşlayın.
  • Haşlanan patatesleri güzelce ezin.
  • Maydanozları ince ince kıyın.
  • Bir kasede kıyılmış maydanozları ve ezilmiş patatesleri karıştırın.
  • Üzerine tuz ve karabiberi ekleyin.
  • Bir kaseye süt ve sıvıyağ konulup çırpın.
  • Yufkalar üçgen şeklinde kesin.
  • Bir fırça yardımıyla üçgen biçimindeki yufkalara sosu sürün.
  • İç harcı uzun kısma yerleştirip rulo şeklinde sarın.
  • Ruloyu kendi ekseni etrafında döndürerek gül şeklini verip tepsiye dizin.
  • Tamamı bitince üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Üzerine susam ve çörek otu serpin.
  • Tepsiyi önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dakika pişirin.
                              Afiyet Olsun 

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.