28 Ekim 2018 Pazar

Susamlı Çubuk Kraker

Susamlı Çubuk Kraker

Malzemeler
  • 3 Su Bardağı Un
  • Yarım Paket Margarin
  • 3 Yemek Kaşığı Su 
  • 1 Fincan Sıvı Yağ
  • 1 Yumurta
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
Üzeri İçin
  • 1 Yumurta
  • 1 Çay Kaşığı Pekmez
  • 5 Yemek Kaşığı Kavrulmuş Susam
Hazırlanışı
  • Bir kaba su, margarin, sıvıyağ, tuz, toz şeker ve yumurtayı ilave edip karıştırın.
  • Üzerine azar azar un ekleyip yoğurun.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Oluşan hamuru merdaneyle dikdörtgen şeklinde açın.
  • Bir kapta yumurta ve pekmezi karıştırın.
  • Açılan hamurun üzerine fırça yardımıyla karışımdan sürün.
  • Karışım sürülen hamurun üzerine susam dökün.
  • Elimizle hafifçe susamların hamura yapışması için bastırın.
  • Hamuru 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Dinlenen hamuru ince şeritler halinde kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun.
  • Hamuru önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika pişirin.
  • Pişen krakerleri oda sıcaklığına gelince servis edebilirsiniz.                                                                                                Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.