16 Ekim 2018 Salı

Frambuazlı Cheesecake

Frambuazlı Cheesecake

Malzemeler
  • 400 Gr Labne Peyniri
  • 1,5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 4 Yemek Kaşığı Un
  • 4 Yumurta
  • 200 Ml Krema
  • 1 Paket Vanilya
Tabanı İçin 
  • 2 Paket Burçak Bisküvi
  • 100 Gr Tereyağı
  • 1 Su Bardağı Çekilmiş Fındık
  • 1 Çay Bardağı Süt
Üzerinin Sosu İçin
  • 250 Gr Frambuaz
  • 5 Yemek Kaşığı Şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası (1 Çay Bardağı Su İle Eritilir)
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1 Paket Vanilya
Yapılışı
  • Alt tabanı harcı için, Bisküvileri ve fındığı rondodan çekin.
  • Çekilen bisküvi ve fındık karışımını bir kaba koyun.
  • Tereyağını bir tavada eritin.
  • Eritmiş olduğumuz tereyağını ve sütü yavaş yavaş kaba ilave edin.
  • Sosu için; Bir tencereye frambuazı koyun.
  • Üzerine şekeri ve suyu ekleyip 1 saat buzdolabında bekletin
  • Bir kapta mısır nişastasını bir çay bardağı soğuk suyla eritin.
  • Buzdolabından aldığınız tencereyi ocağa koyun.
  • Üzerine suyla erittiğimiz mısır nişastasını dökün.
  • Kıvama geldikten sonra ocağı kapatın. 
  • Üzerine vanilyayı ekleyin. 
  • Üzerinin kaymak tutmaması için arada bir karıştırın.
  • Hazırladığımız sosu soğumaya bırakın.
  • Kelepçeli kalıbı yağlayın.
  • Hazırlamış olduğumuz harcı içine koyun.
  • Harcı koyduğumuz kelepçeli kalıbını buzdolabına koyun.
  • Bir kapta labne peyniri ve kremayı çırpın.
  • Üzerine şekeri ekleyip çırmaya devam edin.
  • Daha sonra yumurtaları da tek tek ekleyip çırpmaya devam edin.
  • En son unu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Harcı koyduğumuz kelepçeli kalıbını buzdolabından çıkarın.
  • Üzerine karışımı dökün.
  • ❉ Püf Noktası 1 : Karışımı dökmeden önce kalıbın kenarını folyo ile sarıyoruz. Böylelikle uzun süre fırında kaldığı için kenarları yanmamış oluyor.
  • Kelepçeli kek kalıbını önceden ısıtılmış fırında ilk 10 dakika 200 derecede, sonra 160 derecelik fırında 1 saat pişirin.
  • ❉ Püf Noktası 2 : Fırının kapağını 1 saatten önce asla açmayın.
  • ❉ Püf Noktası 3 : Fırın içine mutlaka su dolu bir kap koyun. Böylelikle çatlamasını önleyin.
  • Cheesecakemiz hafif salladığımızda oynamıyorsa fırını kapatıp kapağını biraz aralayıp ılınmaya bırakın.
  • Ilındıktan sonra fırından çıkarıp 1 saat kadar soğuduktan sonra üzerine hazırladığımız sosu dökün.
  • Üzerine meyve parçalarıyla süsleyin
  • Dolapta 1 gece dinlendirip servis yapın. 
                                               Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.