14 Ekim 2018 Pazar

Pavlova

Pavlova

Malzemeler 
Tabanı İçin 
  • 4 Yumurta Akı
  • 1 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
  • 250 Gr Toz Şeker
  • 1 Yemek Kaşığı Elma Sirkesi
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 3 Çorba Kaşığı Kakao
Kreması İçin
  • 200 Gr Krema
  • 4 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
Üzeri İçin
  • İsteğe Göre Meyva
  • 1 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
Yapılışı
  • Bir kapta yumurta aklarını mikserle çırpmaya başlayın. 
  • Yumurta akları hafifçe köpürmeye başladığında azar azar pudra şekerini ilave edin. 
  • Daha sona mısır nişastasını ve sirkeyi ekleyip çırpın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine karışımı dökün.
  • Önceden 120 derecede ısıttığımız fırında 1,5 saat pişirin.
  • Piştikten sonra fırınınızın kapağını birazcık aralık bırakarak soğumaya bırakın.
  • Bir kapta krema ve pudra şekerini yoğun bir kıvam alıncaya kadar yüksek devirde çırpın.
  • Hazırladığınız alt tabanın üzerine yayın.
  • Üzerini istediğiniz meyvelerle süsleyip servis yapın.
                                       Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.