4 Ekim 2018 Perşembe

Hazır Yufkadan Baklava

Hazır Yufkadan Baklava
Malzemeler
  • 1 Paket Baklava Yufkası
  • 250 Gr Tereyağı
  • 250 Gr Antepfıstığı
Şerbeti için
  • 4 Su Bardağı Toz Şeker
  • 4 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Yapılışı
  • Tereyağını yakmadan güzelce eritin. 
  • Baklava yufkalarını iki kısıma ayırın.
  • Baklavanın pişeceği tepsiye ikişer ikişer ilk kısım yufkalar bitene kadar baklava yufkalarını dizin. 
  • Her yufkanın arasına bir yemek kaşığı tereyağını gezdirip iyice her tarafına sürün. 
  • Tam orta noktaya geldiğinizde iri kıyılmış fıstıkları her yere eşit olacak şekilde serpin.
  • Geriye kalan baklava yufkalarını tekrar yağlayarak üst üste dizin. 
  • Hepsi bittikten sonra kalan tereyağını yufkaların üzerinde gezdirin. 
  • Baklavanızı ister kare ister baklava şeklinde dilimleyin ve önceden ısıtılmış 220 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin. 
  • Fırından çıkınca soğumaya bırakın.
  • Baklava soğuduktan sonra bir tencerede şekeri ve suyu kaynatın. 
  • Kaynama başlayınca limon damlalarını ilave edin ve beş dakika sonra ocaktan alın. 
  • On dakika ılıdıktan sonra yavaş yavaş soğuk baklavanın üzerinde gezdirin. 
  • Şerbeti döktükten sonra tepsinin üzerini kapatırsanız daha iyi şerbet çeker. 
  • Birkaç saat sonra servise hazır.
                               Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.