29 Ekim 2018 Pazartesi

Bazlama

Bazlama

Malzemeler
  • 1 Çay Bardağı Su
  • 1 Paket Toz Maya
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Yemek Kaşığı Şeker
  • Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
  • 3 Su Bardağı Un




Yapılışı
  • Derin bir kaba ılık su ve maya ekleyip yoğurun
  • Daha sonra kaba süt, şeker, tuz ve sıvıyağ ekleyip iyice yoğurun.
  • Daha sonra içine diğer malzemeler eklenip ve bir süre yoğurun. 
  • En son kaba azar azar un eklenip ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun.
  • Oluşan hamuru üstü nemli bir bezle örtülü olarak 1 saat mayalanmaya bırakın. 
  • Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopartın.
  • Kopartılan parçaları merdane ile açın.
  • Açılan hamuru yağsız tavada arkalı önlü olarak pişirin. 
  • Pişen bazlamaların üzerine tereyağını sürüp servis edebilirsiniz.
                                         Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.