29 Ekim 2018 Pazartesi

Çilek Soslu Kazandibi

Çilek Soslu Kazandibi

Malzemeler
  • 5 Su Bardağı Süt
  • 1 Çay Bardağı Pirinç Unu
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2 Çorba Kaşığı Nişasta
  • 1 Yumurta sarısı
  • 1 Paket Vanilya
  • Pudra Şekeri
Sosu için
  • 500 Gr Çilek
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2 Su Bardağı Su
  • 1 Çay Bardağı Nişasta
Üzeri için
  • Hindistan Cevizi




Yapılışı
  • Bir tencereye süt, toz şeker, pirinç unu, nişasta , yumurta sarısı ve vanilyayı koyup pişirin.
  • Tencerenin dibi tutmasın diye sürekli karıştırın.
  • Bir fırın tepsisini ocağın üstüne köyün.
  • Pişirilen muhallebiden iki kepçe tepsinin tabanına döküp yayın.
  • Üzerine biraz pudra şekeri ekleyin.
  • Kaşıkla çevrilerek tekrar muhallebi tekrar pudra şekeri eklenerek altı biraz yakın
  • Tepsinin dibi tuttuktan sonra kalan muhallebi dökülerek kaşıkla üzeri düzeltin.
  • Tepsi soğumaya bırakın.
  • Diğer taraftan çilekli sos için tencereye çilek püresi ve toz şeker alınarak pişirin.
  • Daha sonra su ve nişasta bu karışıma ilave edin
  • Soğumuş kazandibinin üzerine hazırladığımız bu sos dökün.
  • 1 gece buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen tatlının üzerine hindistan cevizi serpilerek servis edin.
                               Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.