24 Ekim 2018 Çarşamba

Höşmerim Tatlısı

Höşmerim Tatlısı

Malzemeler
  • 1 Litre Doğal Süt (Pastörize Olmayan)
  • 1 Tatlı Kaşığı Peynir Mayası
  • 3 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı İrmik
  • 1 Yumurta Sarısı
Hazırlanışı
  • Bir tencereye oda sıcaklığındaki doğal sütü dökün.
  • Daha sonra peynir mayasını ekleyip 10 dakika bekleyin.
  • Bir kaba irmik ve şekeri koyup karıştırın. 
  • Daha sonra karışımı tencereye dökün.
  • En son tencereye yumurta sarısını ekleyip ocağa alın.
  • Tencereyi dibi tutmasın diye sürekli karıştırarak kaynatın.
  • Kaynayan höşmerim servis tabaklarına koyarak soğumaya bırakın.
  • Soğuyan höşmerimi servis yapabilirsiniz.
                               Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.