31 Ekim 2018 Çarşamba

Islak Kek

Islak Kek

Malzemeler
  • 1 Su Bardağı Sıvıyağ
  • 1,5 Su Bardağı Şeker
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 3 Yumurta
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 2 Su Bardağı Un
  • 2 Yemek Kaşığı Damla Çikolata
Sosu için
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1 Çay Bardağı Toz Şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
Üzeri için
  • Toz Fıstık
  • Hindistan Cevizi




Yapılışı
  • Derin bir kapta yumurta ve şekeri çırpın.
  • Üzerine süt, sıvıyağ ve vanilin ekleyip çırpın.
  • Daha sonra un, damla çikolata, kakao ve kabartma tozu ilave edip iyice çırpın.
  • Borcamı yağlayın.
  • Karışımı yağlanmış borcama dökün.
  • Kekimizi önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika pişirin.
  • 25 Dakikanın sonunda kekin ortasına kürdan batırın.
  • Kürdan temiz çıkıyorsa kek hazır demektir.
  • Pişen kekimizi fırından alıp soğumaya bırakın.
  • Sos için; Bir tencereye süt, sıvıyağ, kakao ve şekeri koyun.
  • Sos koyulaşana kadar pişirin.
  • Sosu soğuyan kekin üzerine dökün.
  • Kekin sosu çekmesi için 2 saat  buzdolabında bekletin.
  • Sosu çeken kekin üzerine hindistan cevizi ve toz fıstık döküp servis edebilirsiniz.                                                                Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.