23 Ekim 2018 Salı

Kıymalı Kır Pidesi

Kıymalı Kır Pidesi

Hamuru İçin
  • 1 Çay Bardağı Su 
  • 1 Çay Bardağı Süt
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Paket Maya
  • 1 Yumurta Akı
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 3 Su Bardağı Un 
İçi İçin
  • 250 Gr Kıyma
  • 1 Adet Soğan
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
  • Yarım Demet Maydanoz
  • Pul biber
  • Tuz
Üzeri İçin
  • 1 Yumurta Sarısı
  • 1 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
Hazırlanışı
  • Hamuru hazırlamak için; Bir kaba ılık sütü, ılık suyu, toz şekeri ve mayayı koyup iyice karıştırın.
  • Aktifleşen mayanın içine sıvı yağı, yumurta akını ve tuzu ilave edip karıştırın.
  • Sonra kaba azar azar un ekleyin.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 40 dakika dinlendirin.
  • İçi hazırlamak için; Soğanı ince ince doğrayın.
  • Maydanozu ince ince kıyın.
  • İnce ince doğradığımız soğanı tavaya alın.
  • Üzerine sıvı yağı ilave edip pembeleşene kadar kavurun.
  • Sonra kıymayı ilave edip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • Kıyma suyunu çekince üzerine ince kıyılmış maydanozu, pul biberi ve tuzu ilave edip soğumaya bırakın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
  • Hamuru merdane ile uzunlamasına açıp inceltin.
  • Açtığımız hamurun üzerine uzunlamasına kıymalı harçtan eşit şekilde koyun.
  • Daha sonra pide şekli vererek kenardaki hamuru ortaya doğru çekip sıkıca kapatın.
  • Pidelerin kapatma yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
  • Üzerine sosu hazırlamak için; Bir kapta yumurta sarısı ve sıvıyağı karıştırıp çırpın.
  • Pidelerin üzerine fırça yardımıyla karışımdan sürün.
  • Pideleri tepsi mayası için 15 dakika dinlendirin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Pidelerin yumuşaması için tepsinin üzerini temiz bir bezle kapatın.
  • Pideleri sıcak olarak servis yapın.
                               Afiyet Olsun

2 yorum:

  1. Kıymalı kır pidesi nasıl yapılır diye merak ediyordum teşekkür ederim tarif için devyemekevi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim Yusuf Bey :)

      Sil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.