- 1 Çay Bardağı Su
- 1 Çay Bardağı Süt
- 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
- 1 Paket Maya
- 1 Yumurta Akı
- 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- 3 Su Bardağı Un
İçi İçin
- 250 Gr Kıyma
- 1 Adet Soğan
- 2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
- Yarım Demet Maydanoz
- Pul biber
- Tuz
Üzeri İçin
- 1 Yumurta Sarısı
- 1 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
Hazırlanışı
- Hamuru hazırlamak için; Bir kaba ılık sütü, ılık suyu, toz şekeri ve mayayı koyup iyice karıştırın.
- Aktifleşen mayanın içine sıvı yağı, yumurta akını ve tuzu ilave edip karıştırın.
- Sonra kaba azar azar un ekleyin.
- Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 40 dakika dinlendirin.
- İçi hazırlamak için; Soğanı ince ince doğrayın.
- Maydanozu ince ince kıyın.
- İnce ince doğradığımız soğanı tavaya alın.
- Üzerine sıvı yağı ilave edip pembeleşene kadar kavurun.
- Sonra kıymayı ilave edip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Kıyma suyunu çekince üzerine ince kıyılmış maydanozu, pul biberi ve tuzu ilave edip soğumaya bırakın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
- Hamuru merdane ile uzunlamasına açıp inceltin.
- Açtığımız hamurun üzerine uzunlamasına kıymalı harçtan eşit şekilde koyun.
- Daha sonra pide şekli vererek kenardaki hamuru ortaya doğru çekip sıkıca kapatın.
- Pidelerin kapatma yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
- Üzerine sosu hazırlamak için; Bir kapta yumurta sarısı ve sıvıyağı karıştırıp çırpın.
- Pidelerin üzerine fırça yardımıyla karışımdan sürün.
- Pideleri tepsi mayası için 15 dakika dinlendirin.
- Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
- Pidelerin yumuşaması için tepsinin üzerini temiz bir bezle kapatın.
- Pideleri sıcak olarak servis yapın.
Kıymalı kır pidesi nasıl yapılır diye merak ediyordum teşekkür ederim tarif için devyemekevi
YanıtlaSilYorumunuz için teşekkür ederim Yusuf Bey :)
Sil