3 Ekim 2018 Çarşamba

Çerkez Tatlısı

Çerkez Tatlısı

Malzemeler

  • Yarım Paket Yaş Maya
  • 4 Su Bardağı Un
  • 1 Çay Bardağı İrmik
  • 1 Çay Bardağı Süt
  • 2 Yumurta
  • 125 Gr Margarin
  • 2 Çorba Kaşığı Yoğurt
  • 2 Çorba Kaşığı Toz Şeker
İç Malzemesi için
  • 1,5 Su Bardağı Ceviz
  • 1 Yumurta
  • 1 Çorba Kaşığı Un
Şerbeti için
  • 5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 4 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Kızartmak için;
  • 2 Su Bardağı Sıvıyağ
Üzeri için
  • Toz Fıstık
  • Kaymak
Yapılışı
  • 5 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • 4 Su bardağı unu karıştırma kabına alarak ortasını havuz şeklinde açın.
  • Açılan havuza  maya, yumurta ve sütü koyun.
  • İrmik ve toz şeker unun kenarlarına serpilerek havuzdan itibaren karıştırılmaya başlayın.
  • Karıştıktan sonra içerisine yumuşamış margarin ve yoğurt da ekleyerek hamuru yoğurun.
  • Hazırlanan hamuru mayalanmaya bırakın.
  • İç harcı için ; Bir kaba ince çekilmiş ceviz, un ve yumurta koyarak iyice karıştırın.
  • Dinlenen hamuru uzun bir şekilde açın.
  • Hazırlanan iç harcı hamurun içine koyup rulo gibi sarın.
  • Bu şekilde biraz beklendikten sonra birer parmak arayla kesin.
  • Bir tencereye sıvıyağını koyup altını yakın.
  • Kesilen hamuru kızgın yağda kızartın.
  • Kızaran çerkez tatlısını yağdan alıp hemen soğuk şerbet tenceresinin içine atın.
  • Çerkez tatlısını 5 dakika şerbet tenceresinde bekletip servis tabağına alın.
  • Servis tabağına alınan çerkez tatlısının üzerini kaymak ve toz fıstıkla süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.