Malzemeler
- 250 Gr Kavrulmuş Haşhaş
- 1 Su Bardağı Sıvıyağ
- 1 ,5 Su Bardağı Süt
- 1,5 Su Bardağı Ilık Su
- 1 Paket Kuru Maya
- 1 Çorba Kaşığı Şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- Aldığı Kadar Un
- 1 Yumurta Sarısı
Hazırlanışı
- Bir kaba şeker, tuz, maya, süt ve ılık suyu ekleyip karıştırın.
- Sonra kaba azar azar un ekleyin.
- Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 1 saat kadar oda ısısında mayalanmaya bırakın.
- Hamuru elinizle güzelce açın.
- Açılan hamurların üzerine sıvıyağ ve haşhaş sürün.
- Açılan hamurları dört eşit parçaya bölün.
- Dört eşit parça hamuru üst üste dizin.
- Hamuru 2 parmak kalınlığında kesip kıvırın.
- Kıvrılan hamurları tepsiye sıkı sıkı koyun.
- Son mayalandırma işlemi için 20 dakika kadar çörekleri tepside bekletin.
- Fırına sürmeden önce yumurtanın sarısını hamurun üzerine sürün.
- Çörekleri önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımızda 45 dk pişirin.
Haşhaşlı çörek harika görünüyor haşhaş olan tüm tatlılar güzel bence çok yakısıyor
YanıtlaSilTeşekkür ederim Seda Hanım :)
Sil