24 Ekim 2018 Çarşamba

Kestane Şekeri

Kestane Şekeri

Malzemeler
  • 1 Kg Kestane
  • 5 Su Bardağı Şeker
  • 5 Su Bardağı Su
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Damla Limon Suyu
Hazırlanışı
  • Bıçak yardımıyla kestaneleri çizin.
  • Çizilen kestaneleri bir tencereye koyup 10 dakika haşlayın.
  • Haşlanan kestanelerin suyunu süzüp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan kestanelerin kabuklarını dikkatlice soyun.
  • 5 su bardağı şekeri ve 5 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ve vanilyayı ekleyip birkaç dakika kaynatın.
  • Soğuyan kestaneleri kevgir yardımıyla şerbetin içine koyun.
  • Şerbetin içine koyulan kestaneleri 15 dakika daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın.
  • Kestanelerin şerbeti çekmesi için 1 gece oda sıcaklığında bekletin.
  • Şerbetini çeken kestanelerin üzerine bir kaşık yardımıyla şerbet dökerek servis yapabilirisiniz.
                               Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.