Malzemeler
Kreması için;
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Su Bardağı Un
- Çeyrek Su Bardağı Nişasta
- 5 Su Bardağı Süt
- 1 Su Bardağı Şeker
- 1 Yumurta Sarısı
- 1 Poşet Kremşanti
- 1 Paket Vanilya
- 100 Gr Tereyağı
- 125 Gr Un
- 4 Yumurta
- 1 Tatlı Kaşığı Şeker
- 1 Su Bardağı Su
- 1 Paket Vanilya
- Bir Tutam Tuz
- 250 Gr Çikolata
- Hamuru hazırlamak için, bir tencerede tereyağı, su ve tuzu pişirin.
- Yağ tamamen eridiğinde içine azar azar unu ekleyip hızlıca karıştırın.
- Hazırladığınız hamuru oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Soğuyan hamurun içine yumurtaları kırıp çırpmaya devam edin.
- Hamuru sıkma poşetine koyun.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hamuru sıkın.
- Hamurları önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 Dakika pişirin.
- Kreması için, bir tencereye şeker, yumurta sarısı, süt, krem şanti, un ve nişastayı ekleyin.
- Tencereyi ocağa alın.
- Koyu bir muhallebi oluncaya kadar karıştırarak pişirin.
- Pişen muhallebiye vanilya ve tereyağı ekleyip yağ eriyinceye kadar karıştırın.
- Tencereyi ocaktan alın.
- Tenceredeki muhallebilerin oda sıcaklığına gelmesi için bekleyin.
- Oda sıcaklığına gelen tenceredeki muhallebileri en az 2 saat buzdolabında bekletin.
- Çikolata sosunu hazırlamak için, çikolatayı tavada eritin.
- Fırından çıkarılan ve soğumuş olan ekleri ortadan ikiye bölün.
- Alt parçalara krema sıkın.
- Üst parçaları çikolata sosuna bulayın.
- Alt parçaların üzerine üst parçaları koyun.
- Üzerini fıstıkla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Ekler pastayı çok seviyorum ama hiç kendim yapmadım. Hemen deneyeceğim
YanıtlaSilDenedikten sonra resmini paylaşırsanız sevinirim.
Sil