16 Ekim 2018 Salı

Ekler Pasta

Ekler Pasta

Malzemeler 
Kreması için; 
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Su Bardağı Un
  • Çeyrek Su Bardağı Nişasta 
  • 5 Su Bardağı Süt 
  • 1 Su Bardağı Şeker 
  • 1 Yumurta Sarısı 
  • 1 Poşet Kremşanti 
  • 1 Paket Vanilya 
Hamuru için; 
  • 100 Gr Tereyağı 
  • 125 Gr Un
  • 4 Yumurta 
  • 1 Tatlı Kaşığı Şeker
  • 1 Su Bardağı Su 
  • 1 Paket Vanilya 
  •  Bir Tutam Tuz 
Üzerine
  • 250 Gr Çikolata
Yapılışı
  • Hamuru hazırlamak için, bir tencerede tereyağı, su ve tuzu pişirin. 
  • Yağ tamamen eridiğinde içine azar azar unu ekleyip hızlıca karıştırın. 
  • Hazırladığınız hamuru oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Soğuyan hamurun içine yumurtaları kırıp çırpmaya devam edin. 
  • Hamuru sıkma poşetine koyun.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hamuru sıkın. 
  • Hamurları önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 Dakika pişirin.
  • Kreması için, bir tencereye şeker, yumurta sarısı, süt, krem şanti, un ve nişastayı ekleyin.
  • Tencereyi ocağa alın.
  • Koyu bir muhallebi oluncaya kadar karıştırarak pişirin.
  • Pişen muhallebiye vanilya ve tereyağı ekleyip yağ eriyinceye kadar karıştırın.
  • Tencereyi ocaktan alın.
  • Tenceredeki muhallebilerin oda sıcaklığına gelmesi için bekleyin.
  • Oda sıcaklığına gelen tenceredeki muhallebileri en az 2 saat buzdolabında bekletin.
  • Çikolata sosunu hazırlamak için, çikolatayı tavada eritin. 
  • Fırından çıkarılan ve soğumuş olan ekleri ortadan ikiye bölün.
  • Alt parçalara krema sıkın.
  • Üst parçaları çikolata sosuna bulayın.
  • Alt parçaların üzerine üst parçaları koyun.
  • Üzerini fıstıkla süsleyerek servis edebilirsiniz.

                                       Afiyet Olsun.

2 yorum:

  1. Ekler pastayı çok seviyorum ama hiç kendim yapmadım. Hemen deneyeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denedikten sonra resmini paylaşırsanız sevinirim.

      Sil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.