13 Ekim 2018 Cumartesi

Susamlı Kurabiye

Susamlı Kurabiye

Malzemeler
  • 150 Gr Tereyağı
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Tatlı Kaşığı Şeker
  • 1 Yumurta (Sarısı içine, Beyazı üstüne)
  • 1 Çay Bardağı Yoğurt
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • Alabildiği Kadar Un
Üzerine
  • 4 Yemek Kaşığı Susam
  • 1 Yumurtanın akı
Yapılışı
  • Bir kaba oda sıcaklığında erimiş tereyağını koyun.
  • Üzerine yumurtayı ekleyin.
  • Daha sonra yoğurt, tuz, sıvıyağ, şeker ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Sonra azar azar un ekleyin.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamuru 20 dakika dinlendirin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Kopardığınız hamur parçalarını simit şeklinde yuvarlayın.
  • Bir kapta yumurta beyazını çırpın.
  • Simit şeklini verdiğiniz hamurları önce yumurta akına batırın.
  • Sonra susama bulayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. 
  • Fırından alıp soğutmaya bırakın.
                               Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.