10 Ekim 2018 Çarşamba

Zeytinli Poğaça

Zeytinli Poğaça

Malzemeler

  • 3 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Su Bardağı Siyah Zeytin
  • Taze Soğan
  • Kuru Nane
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • Aldığı Kadar Un
Üzeri İçin
  • 1 Yumurtanın Sarısı
  • Çörek Otu
  • Susam
Hazırlanışı 
  • Derince bir kap alın. 
  • İçine yumurtaları kırın.
  • İçine sıvıyağ ve yoğurt karışımını ekleyin.
  • Zeytinin çekirdeklerini çıkarın.
  • Çekirdekleri çıkarılmış zeytini ikiye bölün.
  • Taze soğanları ince ince doğrayın.
  • Zeytini, doğranmış taze soğanı ve naneyi karışıma ekleyin.
  • Kabımıza kabartma tozunu ekleyin.
  • Kabımıza azar azar unu ekleyin.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine koyun.
  • Tepsi mayası için 30 dakika bekleyin.
  • 30 Dakika beklendikten sonra yumurta sarısını fırça yardımıyla üzerlerine sürün. 
  • En sonda üzerlerine susam ve çörek otunu koyun.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
  •                        Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.