21 Ekim 2018 Pazar

Peynirli Poğaça

Peynirli Poğaça

Malzemeler
  • 150 Gr Beyaz Peynir
  • 250 Gr Margarin
  • 1 Çorba Kaşığı Yoğurt
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1 Çay Bardağı Süt
  • Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
  • Yarım Paket Yaş Maya 
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
  • 1 Yumurta
  • 2 Çay Kaşığı Tuz
  • Alabildiği Kadar Un
  • Yarım Demet Maydanoz
Üzeri için
  • 1 Yumurta Sarısı
  • Çörek Otu
  • Susam
Hazırlanışı
  • Bir kaba su ve sütü koyun. 
  • Kaba maya toz şekeri ekleyip karıştırdıktan sonra mayanın aktive olması için biraz bekleyin.
  • Maya tamamen eridikten sonra kaba sıvı yağ , margarin, yumurta ve tuzu ekleyin.
  • En son kaba azar azar un ekleyin.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 40-45 dakika kadar oda ısısında mayalanmaya bırakın
  • Maydanozları ince ince kıyın.
  • Bir kapta kıyılmış maydanozu ve beyaz peyniri karıştırın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın. 
  • Kopartılan hamurları elinizle açın.
  • Hazırladığınız harcı açılan hamurların içine yerleştirin.
  • Parmaklarınızla hafifçe bastırarak poğaçaların ağzını kapatıp tepsiye dizin.
  • Üzerlerine yumurta sarısını sürün.
  • Yumurta sarılarının üzerine susam ve çörek otu koyun.
  • Son mayalandırma işlemi için 10-15 dakika kadar poğaçaları tepside bekletin.
  • Tepsiyi önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.                                   Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.