Malzemeler
- 250 Gr Un
- Yarım Paket Margarin
- Yarım Su Bardağı Süt
- 50 Gr Çekirdeksiz Kuru Üzüm
- 1 Su Bardağı Toz Şeker
- 3 Yumurta
- 1 Adet Limon
- 20 Adet Ceviz İçi
- 2 Paket Kabartma Tozu
Hazırlanışı
- Ceviz içlerinin 4 tanesini ayırıp geri kalanını dövün.
- Limonun kabuklarını rendeleyin.
- Bir kaba margarini ve şekeri koyup çırpın.
- Üzerine yumurta sarılarını ekleyip çırpmaya devam edin.
- Daha sonra kaba süt , kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuklarını ekleyip çırpmaya devam edin.
- Sonra kaba azar azar un ekleyip çırpın.
- Oluşan hamura önceden dövülmüş ceviz içini karıştırın.
- Kek kalıbının içini yağlayın.
- Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün.
- Kalıptaki hamurun üzerine çekirdeksiz üzüm ve önceden ayırdığımız ceviz içleri de koyun.
- Keki önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 45 dakika pişirin.
- 45 Dakikanın sonunda kekin ortasına bıçak batırın.
- Bıçak temiz çıkıyorsa kek hazır demektir.
- Kek pişince servis tabağına alınarak soğumaya bırakılır.
- İyice soğuyunca bıçakla dilimlenerek servise hazırlanır.
Cevizi normal de yemem ama kekin içinde harika geliyor tadı eminim sizin kekinizin tadı da harikadır :) Çünkü burdan bakınca çok lezzetli gözüküyor.
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
Sil