12 Ekim 2018 Cuma

Ay Kurabiyesi

Ay Kurabiyesi

Malzemeler
  • 250 Gr Tereyağı
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2 Yumurta Sarısı
  • 500 Gr Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Çay Bardağı Pudra Şekeri
  • Yarım Çay Bardağı Su
  • 150 Gr Toz Badem
Üzerine
  • Pudra Şekeri
Yapılışı
  • Bademleri rengi dönene kadar kavurun.
  • Bir kaba tereyağını koyun.
  • Üzerine yumurtayı ekleyin.
  • Daha sonra toz badem, pudra şekeri, kabartma tozu ,vanilya ve suyu ekleyip karıştırın.
  • Sonra azar azar un ekleyin.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamuru 15 dakika dinlendirin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Kopardığınız hamur parçalarına ay şeklini verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. 
  • Fırından alıp soğutmaya bırakın.
  • Üzerine pudra şekeri döküp servis yapın.
                               Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.