19 Ekim 2018 Cuma

Keşkül

Keşkül

Malzemeler
  • 5 Su Bardağı Süt
  • 1 Yumurtanın Sarısı
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Çay Bardağı Toz Badem
  • Yarım Çay Bardağı Su
  • 2 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi
    Üzeri için
    • Toz Fıstık
    • Hindistan Cevizi
    Yapılışı 
    • Bir tencereye süt, şeker, yumurta sarısı, toz badem ve vanilyayı koyun.
    • Tencereyi ocağa koyup altını yakın.
    • Süt kaynaya kadar karıştırarak pişirin.
    • Bir kapta suyla nişastayı karıştırın.
    • Kaynayan süte azar azar suyla karıştırılan nişastayı ekleyin.
    • Üzerine hindistan cevizini ekleyin.
    • Topaklanmaması için sürekli karıştırın.
    • 5 dakika daha kaynayan tencerenin altını kapatın.
    • Kaynayan keşkülü servis kaselerine koyun.
    • Servis kaselerine koyulan keşkülün oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
    • Oda ısısına gelen servis kaselerini 2 saat buzdolabında bekletin. 
    • Soğuyan keşkülün üzerini toz fıstık ve hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
                                   Afiyet Olsun

    0 yorum:

    Yorum yaparken;
    1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
    2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
    3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
    4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.