31 Ekim 2018 Çarşamba

Zerde

Zerde

Malzemeler
  • 1 Çay Bardağı Pirinç
  • 1,5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1,5 Lt Su
  • 2 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 1 Tatlı Kaşığı Safran
  • 1 Çay Kaşığı Zerdeçal
  • 1 Çay Bardağı Gül Suyu
Üzeri için
  • Antep Fıstığı
  • Kuş Üzümü
  • Çam Fıstığı




Yapılışı
  • Bir ağzı kapaklı kaba gül suyu ve safranı koyup bir gece dinlenmeye bırakın.
  • Pirinçleri yıkayın.
  • Bir tencereye yıkanan pirinçleri , suyu ve şekeri koyup pişirin.
  • Bir kapta nişastayı biraz su ile karıştırın.
  • Nişastalı suyu pişen pirinçlerin üzerine ekleyip karıştırın.
  • En son gül suyu safranı ve zerdaçalı ilave edip karıştırın.
  • Karışım koyulaşıp boza kıvamı alıncaya kadar pişirin.
  • Kıvam alan karışımı kepçe yardımıyla servis kaselerine koyun.
  • Servis kaselerine koyulan zerdeyi 2 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen zerdenin üzerine çam fıstığı ve kuş üzümü koyup servis edebilirsiniz.
                               Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.