27 Ekim 2018 Cumartesi

Çikolatalı Hindistan Cevizi Topları

Çikolatalı Hindistan Cevizi Topları

Malzemeler
  • 3 Su Bardağı Hindistan Cevizi
  • 1 Poşet Krem Şanti
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 200 Gr Çikolata
  • 3 Yemek Kaşığı Sıvıyağ




Yapılışı
  • Bir kaba süt ve krem şantiyi koyup çırpın.
  • Kıvam alan krem şantinin üzerine hindistan cevizini ekleyip iyice yoğurun.
  • İyice yoğrulan karışımı 45 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Buzdolabında dinlenen karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Koparılan parçalardan misket büyüklüğünde toplar yapın.
  • Topları tekrar buzdolabına koyun.
  • Bir tepsiye alüminyum folyo serin.
  • Çikolatayı küçük parçalara bölün.
  • Küçük parçalara bölünen çikolatayı benmari şeklinde eritin.
  • Eriyen çikolata ile sıvıyağı karıştırın.
  • Buzdolabında dinlenen topları eritilmiş çikolataya batırıp alüminyum folyo serili tepsiye dizin.
  • Tepsiye dizilen çikolatalı topları en az 2 saat buzdolabında bekletip servis edin.
                                       Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.