15 Ekim 2018 Pazartesi

Kaymaklı Elma Tatlısı

Kaymaklı Elma Tatlısı
Malzemeler

  • 4 Adet Elma
  • Yarım Su Bardağı Vişne Suyu
  • 2 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1,5 Su Bardağı Su
  • 3 Adet Karanfil
  • 1 Adet Çubuk Tarçın
  • 3 Damla Limon Suyu

Üzerine
  • Kaymak
  • Ceviz
Yapılışı
  • Elmaların kabuklarını soyun.
  • Ortasındaki sap ve çekirdek kısmını çıkarın.
  • Elmaları bir tencereye yerleştirin.
  • Suyu, şekeri, karanfil ve vişne suyunu tencere ekleyin.
  • Kapağını  kapatıp 4 saat buzdolabında bekletin.
  • Dinlendirdiğiniz elmaları ocakta yaklaşık 20 dakika pişirin. 
  • Şerbetini süzerek servis tabaklarına alın. 
  • Oyuk kısımlara kaymak doldurun.  
  • Soğuttuktan sonra ikram edin.
  • İsterseniz kalan şerbeti iyice kaynatıp yoğun bir sos kıvamı aldırıp servis sırasında elmaların üzerine gezdirebilirsiniz.
  •                                            Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.