27 Ekim 2018 Cumartesi

Burma Tatlısı

Burma Tatlısı

Malzemeler
  • 100 Gram Tereyağı (Oda Sıcaklığında Bekletilmiş)
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Çay Bardağı Yoğurt
  • 1 Yumurta
  • 1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
  • Aldığı Kadar Un
İç Harcı İçin;
  • 1 Çay Bardağı Şeker
  • 1 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz İçi
Hamuru Açmak İçin;
  • 2 Çay Bardağı Nişasta
Şerbeti için;
  • 3 Su Bardağı Toz Şeker
  • 3 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Üzeri için;
  • 250 Gr Tereyağı
  • Toz Fıstık
Yapılışı
  • 3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın
  • Derin ve büyük bir kaba unu koyun.
  • Tereyağını azar azar ilave ederek yoğurun. 
  • Diğer malzemeleri de içerisinde koyarak iyice yoğurun. 
  • Oluşan hamuru üstü nemli bir bezle örtülü olarak 20 dakika dinlendirmeye bırakın. 
  • Daha sonra hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara bölün.
  • Fırın tepsisini yağlayın.
  • İç harcı için; Bir kapta dövülmüş ceviz ile şekeri karıştırın.
  • 1 Parça hamurun üzerine nişasta serpip oklava ile incecik açın.
  • Açılan yufkanın içine şekerli cevizden dökün.
  • Yufkayı rulo şeklinde sarın.
  • Kalan parça hamurları da aynı şekilde yapıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Bir tencerede tereyağını eritin.
  • Eritilen tereyağını tepsiye dizili burmaların üzerine dökün.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika pişirin. 
  • Fırından çıkardıktan sonra sıcak burma tatlısının üzerine soğuk şerbeti dökün.
  • Burma tatlısının şerbeti çekmesi için 1 saat bekleyin.
  • Şerbetini çeken burma tatlısının üzerine fıstık tozu döküp servis edebilirsiniz.
                                         Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.