7 Ekim 2018 Pazar

Ispanaklı Börek

Ispanaklı Börek

Malzemeler
  • 6 Adet Yufka
  • Yarım Kg Ispanak
  • 250 Gr Kıyma
  • 1 Adet Soğan
  • 100 Gr Margarin
  • 2 Su Bardağı Süt 
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Yumurta Sarısı
  • 2 Çorba Kaşığı Un
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri İçin
  • Çörek Otu
  • Susam
Hazırlanışı 
  • Soğanı ince ince doğrayalım.
  • Tencereye aldığımız sıvıyağ içinde soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Daha sonra kıymayı da ekleyerek pişirmeye devam edelim.
  • Ispanakları ayıklayıp yıkayalım.
  • Ispanakları küçük küçük doğrayıp tencereye ekleyelim.
  • Tuz ve karabiberini ekleyelim.
  • Ispanaklar yumuşayana dek kavuralım.
  • Ispanaklı iç ılındığında unu ilave edelim.
  • Hızlı hızlı karıştırarak unu ıspanaklara yedirelim.
  • Yufkaları ortadan ikiye keselim.
  • Süt ve erimiş margarini ayrı bir kapta karıştıralım.
  • Yarım daire şeklindeki yufkaların üzerine margarin ve süt karışımını sürelim.
  • Üzerine koyacağımız her yufkaya aynı işlemi uygulayalım.
  • Yufkaların üzerine hazırladığımız ıspanaklı içten koyalım.
  • Yufkanın iki ucunu hafifçe çevirerek rulo halinde saralım.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
  • Ayrı bir kapta çırptığımız yumurta sarılarını ruloların üzerine sürelim.
  • En sonda üzerlerine susam ve çörek otunu koyun.
  • 180 Derecelik fırında 30 dakika pişiriniz.
                       Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.