Keki İçin
- 4 Yumurta
- 1 Su Bardağı Un
- 1 Su Bardağı Toz Şeker
- 1 Paket Şekerli Vanilin
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 3 Çorba Kaşığı Kakao
- 1 Litre Süt
- 1 Yumurta Sarısı
- 7 Çorba Kaşığı Un
- 1 Su Bardağı Toz Şeker
- 250 Gr Labne Peyniri
- 2 Paket Vanilin
- 1,5 Su Bardağı Su
- 4 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
- 2 Tatlı Kaşığı Granül Kahve (Nescafe)
- Kakao
- Bir kapta keki hazırlamak için yumurtayı ve toz şekeri 5 dakika çırpın.
- Kaba unu, kakaoyu ve kabartma tozunu ekleyin.
- Daha sonra kaba şekerli vanilini de ekleyip iyice karıştırın.
- Yuvarlak bir kek kalıbını margarinle yağlayın.
- Hazırladığımız karışımı kek kalıbına dökün
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
- 40 Dakikanın sonunda kekin ortasına bıçak batırın.
- Bıçak temiz çıkıyorsa kek hazır demektir.
- Kek pişince servis tabağına alınarak soğumaya bırakılır.
- Kreması için sütü, şekeri, yumurtanın sarısını ve unu bir tencereye alın iyice çırpın.
- Tencereyi içinde topaklanma kalmasın ocağa alıp karıştırarak kaynatın.
- Kaynamaya başladıktan sonra şekerli vanilini ilave edin.
- Tencereyi kısık ateşte karıştırmaya devam ederek 4 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
- Ocaktan aldığınız muhallebiye labne peynirini ilave edip iyice karıştırın.
- Keki ıslatmak için bir kapta kahveyi, şekeri ve suyu karıştırın.
- Pasta kekini ikiye kesin.
- Üzerine kahvenin yarısı ile ıslatın.
- Islattıktan sonra önceden hazırladığınız kremanın yarısını yayın.
- Diğer pasta kekini kremanın üzerine kapatın.
- Aynı şekilde kalan kahveli suyla ıslatın.
- Islattıktan sonra önceden hazırladığınız kremanın kalanını yayın.
- Tiramisu pastanızı en az 2 saat dinlendirin.
- Sonra üzerine kakaoyu eleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Tiramisu da çok sevdiğim bir tatlıdır elinize emeğinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür Ederim :)
YanıtlaSil