14 Ekim 2018 Pazar

Tiramisu

Tiramisu
Malzemeler
Keki İçin 
  • 4 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Paket Şekerli Vanilin
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 3 Çorba Kaşığı Kakao
Kreması İçin
  • 1 Litre Süt
  • 1 Yumurta Sarısı
  • 7 Çorba Kaşığı Un
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 250 Gr Labne Peyniri
  • 2 Paket Vanilin
Keki Islatmak İçin
  • 1,5 Su Bardağı Su
  • 4 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
  • 2 Tatlı Kaşığı Granül Kahve (Nescafe)
Üzeri İçin
  • Kakao
Yapılışı
  • Bir kapta keki hazırlamak için yumurtayı ve toz şekeri 5 dakika çırpın.
  • Kaba unu, kakaoyu ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Daha sonra kaba şekerli vanilini de ekleyip iyice karıştırın.
  • Yuvarlak bir kek kalıbını margarinle yağlayın.
  • Hazırladığımız karışımı kek kalıbına dökün
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
  • 40 Dakikanın sonunda kekin ortasına bıçak batırın.
  • Bıçak temiz çıkıyorsa kek hazır demektir.
  • Kek pişince servis tabağına alınarak soğumaya bırakılır.
  • Kreması için sütü, şekeri, yumurtanın sarısını ve unu bir tencereye alın iyice çırpın. 
  • Tencereyi içinde topaklanma kalmasın ocağa alıp karıştırarak kaynatın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra şekerli vanilini ilave edin.
  • Tencereyi kısık ateşte karıştırmaya devam ederek 4 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Ocaktan aldığınız muhallebiye labne peynirini ilave edip iyice karıştırın.
  • Keki ıslatmak için bir kapta kahveyi, şekeri ve suyu karıştırın.
  • Pasta kekini ikiye kesin.
  • Üzerine kahvenin yarısı ile ıslatın.
  • Islattıktan sonra önceden hazırladığınız kremanın yarısını yayın.
  • Diğer pasta kekini kremanın üzerine kapatın.
  • Aynı şekilde kalan kahveli suyla ıslatın.
  • Islattıktan sonra önceden hazırladığınız kremanın kalanını yayın.
  • Tiramisu pastanızı en az 2 saat dinlendirin.
  • Sonra üzerine kakaoyu eleyip servis yapabilirsiniz.
                                       Afiyet Olsun.

2 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.