7 Ekim 2018 Pazar

Kayısılı Tart

Kayısılı Tart

Malzemeler
  • 1 Kg Kayısı
  • Biraz Yağ
  • 250 Gr Margarin
  • 4 Yumurta
  • 50 Gr Un
  • 250 Gr Toz Şeker
  • 1 Limon
  • 750 Gr Labne Peyniri
  • 50 Gr İrmik
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya Aromalı Puding
Hazırlanışı
  • Kayısının kabuğunu soyun.
     ✹Püf Noktası : Kayısıyı kaynar suda kısa bir süre bekletin ve buzlu suda durulayın. Böylece kabuklar daha rahat soyulur.
  • Kabuğu soyulan kayısıları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın.
  • Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
  • Fırına dayanıklı bir kabı yağlayın.
  • Oda sıcaklığındaki 75 gr margarini un ve 50 gr toz şekerle yoğurun.
  • Limonu iyice yıkayıp kabuğunu rendeleyin. Suyunu sıkın.
  • Kalan margarini mikserle iyice çırpın.
  • Yumurtaları teker teker ilave edin.
  • Labne peyniri, irmik, kabartma tozu  limon kabuğu, 2 tatlı kaşığı limon suyu ve pudingi ilave edin.
  • Labne karışımı kalıba doldurun.
  • Kayısı karışımın üzerine yerleştirin.
  • Mısır gevrekli karışımı ufalayarak kayısının üzerine serpin.
  • Tartı önceden ısıttığımız fırında 50 dakika kadar pişirin.
                                        Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.