21 Ekim 2018 Pazar

Çiğ Börek

Çiğ Börek

Malzemeler
  • 1 Yumurta
  • Yarım Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Yemek Kaşığı Üzüm Sirkesi 
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • Yarım Su Bardağı Su 
  • 300 Gram Un 
İç harcı için
  • 200 Gram Yağsız Kıyma 
  • 1 Adet Soğan
  • Yarım Çay Bardağı Su
  • Yarım Çay Kaşığı Tuz
  • Karabiber
  • Yarım Demet Maydanoz
Kızartmak için
  • 1,5 Su Bardağı Sıvıyağ
Hazırlanışı 
  • Çiğ börek hamurunu hazırlamak için; Bir kaba yumurta, yoğurt, üzüm sirkesi ve tuzu koyup karıştırın.
  • Kaba suyu ekleyin.
  • En son kaba azar azar un ekleyin.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 40-45 dakika kadar oda ısısında mayalanmaya bırakın.
  • Maydanozları ince ince kıyın.
  • Soğanı soyup rendeleyin.
  • Çiğ böreklerin iç harcı için; Bir kapta yağsız kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi koyup karıştırın. 
  • Kıymalı iç harca azar azar su ekleyerek kıvamını açın.
  • Oda sıcaklığında dinlenen hamuru eşit bezelere ayırın. 
  • Hamurları hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde merdane yardımıyla açın.
  • Kıymalı harçtan aldığınız bir parçayı hamurların yarısına yayın.
  • Diğer kısımları, içli kısımların üzerine kapatarak "D" şeklinde börekler hazırlayın.
  • Böreklerin kenar kısımlarını elinizle hafifçe bastırın. 
  • Aynı işlemi tüm hamur bezelerine uygulayın.
  • Bir tavada sıvı yağı kızdırın.
  • Hazırladığınız çiğ börekleri, kızgın yağda arkalı önlü ters çevirerek kısa sürede pişirin. 
  • Bekletmeden sıcak olarak servis edin.
                       Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.