17 Ekim 2018 Çarşamba

Şelale Kek

Şelale Kek

Malzemeler
  • 160 Gr Çikolata
  • 100 gr Tereyağı
  • 1 Çay Bardağı Un
  • 1 Çay Bardağı Toz Şeker
  • 2 Yumurta
Üzerine
  • Pudra Şekeri
Hazırlanışı
  • Çikolataları küçük parçalara bölün.
  • Bir tavada çikolata parçalarını ve tereyağını eritin.
  • Bir kasede yumurta ve şekeri çırpın.
  • Üzerine unu ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Sonra erimiş çikolata - tereyağı karışımını ekleyip iyice karıştırın.
  • Kalıpları yağlayın.
  • Yağlı kalıpların içini eşit miktarda hazırladığımız harçtan koyun.
  • Kalıpları önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. 
  • Püf Noktası : 10 Dakikanın sonunda hemen fırından çıkarın.Yoksa içi akışkan olmayabilir.
  • Pişen kalıpları servis tabağına ters çevirin.
  • Servis tabağına almış olduğumuz kekin üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
                                        Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.