Malzemeler
- 1 Su Bardağı Toz Şeker
- 3 Yemek Kaşığı Kakao
- 1,5 Su Bardağı Un
- 5 Su Bardağı Süt
- 1 Paket Vanilin
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1,5 Su Bardağı Hindistan Cevizi
- 2 paket Kremşanti
- Fıstık Ezmesi
Hazırlanışı
- Geniş bir tencerenin içerisinde un, toz şeker ve kakaoyu ekleyip karıştırın.
- Üzerine yavaş yavaş sütü ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Ocağın altını orta ateşte açarak, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Daha sonra muhallebiye tereyağını ve vanilini ekleyip hızlıca karıştırın.
- Kare bir fırın tepsisine kalın bir tabaka halinde hindistan cevizini serin.
- Üzerine ocaktan aldığınız muhallebiyi eşit miktarda olacak şekilde serin.
- Serilen muhallebiyi buzdolabında 1 gece boyunca bekletin.
- Ardından krem şantiyi hazırlayıp, soğuyan muhallebinin üzerine yayın.
- Bıçak yardımıyla muhallebiyi eşit dikdörtgen parçalara ayırın.
- Bir spatula yardımıyla yavaşça rulo şeklinde sarın.
- Üzerine fıstık ezmesiyle servis edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.