24 Ekim 2018 Çarşamba

Baharlı Bisküvi

Baharlı Bisküvi

Malzemeler
  • 2 Bardak Un
  • 3 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 2 Yumurta
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • Yağlı Eritme Peyniri
  • 2 Yemek Kaşık Sıvı Yağ
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
Hazırlanışı
  • Bir kaba unu koyun. 
  • Üzerine tereyağı, yumurta, kabartma tozu ve tuzu koyup karıştırın.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru açarak ince bir yufka durumuna getirin.
  • Açılan hamurdan bir bardak yardımıyla bir çok yuvarlak çıkarın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Yağlanan tepsiye aralıklarla yuvarlak hamurlar yerleştirin.
  • Tepsi önceden ısıtılmış az ısılı fırında üzerleri nar gibi oluncaya kadar bekleyin.
  • Bisküviler nar gibi kızarınca fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Bir kasede peynir ve sıvı yağı karıştırıp koyu macun durumuna getirin.
  • Yuvarlak bisküvilerin yarısına macun kıvamına gelmiş peynirden sürün.
  • Geriye kalan yuvarlak hamurlar da üstüne kapatın.
  • Son olarak servis tabağına yerleştirilip servis yapın.
                                       Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.