Malzemeler
- 1 Su Bardağı Pirinç
- 1 Çorba Kaşığı Salep
- 5 Su Bardağı Süt
- 1 Kavun
- 1 Su Bardağı Toz Şeker
Hazırlanışı
- Tencereye pirinci koyun.
- Üzerine sıcak su ilave edip haşlayın.
- Pirinç haşlandıktan sonra üzerine sütü döküp birlikte kaynatın.
- Üzerine şeker ve salebi ilave edin.
- Biraz daha kaynatın.
- Kavunun kabuklarını soyun.
- Soyulan kavunun yarısını parçalayıcıdan geçirin.
- Parçalayıcıdan geçirdiğin kavunun püresini veya suyunu tencereye ilave edin.
- Ocağın altını kapatın.
- Kaselere sütlacı paylaştırın.
- Sütlaç soğuyup üzeri sertleştikten sonra kaselerin üzerine küp küp kesilmiş kavunları ekleyin.
- Kavunların üzerine bir top karpuz veya dondurma koyarak servis edebilirsiniz.
Elinize sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilTeşekkür Ederim :)
Silkavunlu sütlaç tarifiniz çok güzel olmuş ama farklı bir lezzete benziyor denemek gerekli çok teşekkürler.
YanıtlaSilTeşekkür Ederim :)
Sil