3 Ekim 2018 Çarşamba

Kavunlu Sütlaç

Kavunlu Sütlaç

Malzemeler
  • 1 Su Bardağı Pirinç
  • 1 Çorba Kaşığı Salep
  • 5 Su Bardağı Süt
  • 1 Kavun
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
Hazırlanışı
  • Tencereye pirinci koyun.
  • Üzerine sıcak su ilave edip haşlayın.
  • Pirinç haşlandıktan sonra üzerine sütü döküp birlikte kaynatın.
  • Üzerine şeker ve salebi ilave edin.
  • Biraz daha kaynatın.
  • Kavunun kabuklarını soyun.
  • Soyulan kavunun yarısını parçalayıcıdan geçirin.
  • Parçalayıcıdan geçirdiğin kavunun püresini veya suyunu tencereye ilave edin.
  • Ocağın altını kapatın.
  • Kaselere sütlacı paylaştırın.
  • Sütlaç soğuyup üzeri sertleştikten sonra kaselerin üzerine küp küp kesilmiş kavunları ekleyin.
  • Kavunların üzerine bir top karpuz veya dondurma koyarak servis edebilirsiniz. 
                                        Afiyet olsun...

2 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.