19 Ekim 2018 Cuma

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı

Malzemeler
  • 6 Adet Ayva
  • 1,5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 3 Adet Karanfil
  • 1 Adet Çubuk Tarçın
  • 5 Su Bardağı Su
Üzeri için
  • Toz Fıstık
  • Kaymak
Yapılışı
  • Ayvaları yıkayın.
  • Ayvaların kabuklarını soyun.
  • Kabukları soyulan ayvaları ikiye bölün.
  • Ayvaların çekirdeklerini çıkarın.
  • Püf Noktası : Ayvaların çekirdeklerini atmayın.Pişirme esnasında renk vermesi için kullanılacak
  • Bir tencereye ayvaları koyun.
  • Ayvaların üzerine toz şekeri ekleyin.
  • Daha sonra kabuk tarçın, karanfil ve ayva çekirdeklerini ekleyin.
  • Tencereye ayvaların üzerini geçecek şekilde su koyun.
  • Tencereyi ocağa koyun.
  • Ayvalar rengini alıp yumuşadıktan sonra tencereyi ocaktan alın.
  • Ayvaları bir servis kabına alıp 2-3 saat dinlendirin.
  • Ayvaları servis ederken tencerede kalan şerbeti üzerine dökün.
  • Şerbeti çektikten sonra üzerini toz fıstık ve kaymakla süsleyerek servis edebilirsiniz.
                               Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.