5 Ekim 2018 Cuma

Kıymalı Ay Çöreği

Kıymalı Ay Çöreği
Malzemeler
  • 100 Gr Kıyma
  • 5 Adet Kültür Mantarı
  • 1 Yumurta (Sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 Demet Maydanoz
  • 1 Fincan Sıvıyağ
  • 1 Soğan
  • 2 Paket Milflöy Hamuru
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri İçin
  • Çörek Otu
Yapılışı
  • Nemli bir bezle temizlediğiniz mantarları küp şeklinde doğrayalım.
  • Tavaya sıvıyağı alıp mantarları kavuralım.
  • İncecik doğradığımız soğanı mantarlara ilave edelim.
  • 2 Dakika daha kavurup kıymayı ilave edelim.
  • İncecik kıyılmış maydanoz , tuz ve karabiberi katarak hepsini iyice karıştıralım.
  • Milflöy hamurlarını üçgen şeklinde ikiye bölelim.
  • Her üçgen parçanın geniş alanlarına hazırladığımız içten koyalım.
  • Hamurları rulo yaparak saralım.
  • Rulonun iki kenarını yuvarlayıp, içe doğru kıvıralım.( Ay şekli verelim)
  • Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
  • Üzerlerine biraz yağla çırptığımız yumurta sarısını sürelim.
  • Üzerine çörek otu koyalım.
  • Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında 15 dakika pişirelim.

                               Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.