17 Ekim 2018 Çarşamba

Kakaolu Puding

Kakaolu puding

Malzemeler
  • 1 Litre Süt
  • 2 Tatlı Kaşığı Tereyağ
  • 3 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Su Bardağı Toz şeker
  • 3 Yemek Kaşığı Kakao
  • 2 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 1 Paket Vanilya
  • 100 Gr Çikolata
Üzeri için
  • Toz Fıstık
Yapılışı
  • Bir tencereye süt, şeker, un, nişasta ve kakaoyu koyup çırpın.
  • İyice çırptıktan sonra tencereyi ocağa alın.
  • Orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin.
  • Kaynayan pudinge tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Çikolatayı küçük parçalara bölün.
  • Küçük çikolata parçalarını tencereye atın.
  • Çikolata ve margarin eriyince tencereyi ocaktan alın.
  • Üzerinin kaymak tutmaması için arada bir karıştırın.
  • Tenceredeki pudingi servis kaplarına boşaltın.
  • Servis kaplarındaki pudingin soğuması için 2 saat buzdolabına koyun.
  • Buzdolabından çıkarttıktan sonra üzerine fıstık dökerek servis yapabilirsiniz.                                                                                                      Afiyet Olsun

    0 yorum:

    Yorum yaparken;
    1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
    2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
    3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
    4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.