27 Ekim 2018 Cumartesi

Gazozlu Tatlı

Gazozlu Tatlı

Malzemeler
  • 3 Yumurta
  • 1 Paket Yaş Maya
  • 1 Şişe Gazoz
  • Alabildiği Kadar Un
İç Harcı İçin
  • 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
  • 1 Kase Fındık
Şerbeti için
  • 4,5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 4,5 Su Bardağı Su
  • Yarım Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Üzeri için
  • 150 Gr Tereyağı
  • Toz Fıstık
  • Fındık
Yapılışı
  • 4,5 su bardağı şekeri ve 4,5 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Hamuru için bir kaba mayayı koyun.
  • Üzerine gazozu dökerek karıştırın.
  • Maya eridikten sonra üzerine bir yumurta akını ayırarak kalan yumurtaları kırıp karıştırın.
  • Sonra kaba azar azar alabildiği kadar un ekleyin.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamuru 10 dakika dinlendirin.
  • Hamuru elips şeklinde açın.
  • Üzerine ayırdığınız yumurta akını sürün.
  • Bir kapta tarçın ve fındık parçalarını karıştırın.
  • Tarçınla karıştırılmış fındık parçalarını serpiştirip sıkı bir şekilde rulo yapın.
  • 10 Dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlendikten sonra parmak kalınlığında kesin.
  • İçi gözükecek şekilde çevirip tepsiye dizin.
  • Üzerine eritilmiş tereyağını dökün.
  • Tepsiyi önceden ısıtılmış fırında 180 derecede nar gibi kızarıncaya kadar bekletin.
  • Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
  • Üzerine oda sıcaklığında soğuttuğumuz şerbeti dökün.
  • Şerbet çekmesini bekleyin.
  • Daha sonra üzerine toz fıstık ve fındık döküp servis yapabilirsiniz.
                               Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.