13 Ekim 2018 Cumartesi

Hindistan Cevizli Kurabiye

Hindistan Cevizli Kurabiye

Malzemeler
  • 150 Gr Tereyağı
  • 5 Su Bardağı Un
  • 2 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Limon Kabuğu Rendesi
  • 1 Paket Vanilya
Üzerine
  • 6 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi
  • 1 Yumurtanın akı
Yapılışı
  • Bir kapta yumurta, vanilya, limon rendesi ve şekeri koyup iyice karıştırın.
  • Daha sonra oda sıcaklığında erimiş tereyağını ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Sonra azar azar un ekleyin.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamuru 20 dakika dinlendirin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Kopardığınız hamur parçalarını yuvarlayın.
  • Bir kapta yumurta beyazını çırpın.
  • Yuvarladığınız hamurları önce yumurta akına batırın.
  • Sonra hindistan cevizine bulayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. 
  • Fırından alıp soğutmaya bırakın.

                               Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.