1 Ekim 2018 Pazartesi

Boru Bisküvisi

Site Logo
Malzemeler
  • 2 Yumurta
  • 3 Kaşık Toz Şeker
  • 3 Kaşık Un
  • 80 Gr Margarin
  • 1 Limon Kabuğu Rendesi
  • 1 Paket Vanilya
  • Pudra Şekeri (Üzeri için)
Hazırlanışı
  • 2 yumurta ile 3 kaşık toz şeker hafif ateşte çırpılır.
  • Sonra içine 3 kaşık un , margarin, 1 paket vanilya ve bir limon kabuğu rendesi katılarak karıştırılır.
  • Üzerine yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye aralıklı olarak bu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar konur.
  • Konan parçalar parmak yardımıyla 1-2 mm inceliğinde daireler haline getirilir.
  • 90 - 100 dereceye kadar ısıtılmış bir fırında yaklaşık 1 - 2 dakika pembeleşinceye kadar pişirilir.
  • Fırından çıkarılır çıkarılmaz bisküvilerin üzerine bir kapak kapatılır.
  • Bir müddet sonra bu kapak kaldırılıp daire biçimindeki bisküviler alınır ve boru gibi sarılır.
  • Servis tabağına dizilir ve üzerlerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.
                                        Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.