31 Ekim 2018 Çarşamba

Elma Püreli Kek

Elma Püreli Kek


Malzemeler
  • 2 Yumurta
  • 1,5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2 Su Bardağı Un
  • 1 Çay Bardağı Erimiş Margarin
  • 1,5 Su Bardağı Elma Püresi
  • 1 Çay Bardağı Çekirdeksiz Üzüm
  • 1 Çay Bardağı Çekilmiş Fındık
  • 1 Çorba Kaşığı Kakao
  • 1,5 Çay Kaşığı Tarçın
  • Yarım Çay Kaşığı Dövülmüş Karanfil
  • Yarım Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Paket Kabartma Tozu
Üzeri İçin
  • 2 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri




Hazırlanışı
  • Bir kaba un, kakao, tuz, tarçın, karanfil ve kabartma tozunu koyup karıştırın.
  • Üzerine çekilmiş fındığı ve üzümü koyun.
  • Bir kasede yağla şekeri karıştırın.
  • Üzerine yumurtaları birer birer ekleyin.
  • Elma püresini de karışıma ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • Un karışımını da ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Karışımı yağlanmış, unlanmış kek kalıbına boşaltın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
  • 40 Dakikanın sonunda kekin ortasına kürdan batırın.
  • Kürdan temiz çıkıyorsa kek hazır demektir.
  • Soğuyunca kalıptan çıkarın.
  • Soğuyan kekin üzerine pudra şekeri dökerek servis edebilirsiniz.
                                        Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.