16 Ekim 2018 Salı

Yufkadan Şöbiyet Tatlısı

Yufkadan Şöbiyet Tatlısı

Malzemeler

  • 15 Adet Baklavalık Yufka
  • 200 Gr Tereyağı
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 3 Yemek Kaşığı İrmik
  • Yarım paket Vanilya
  • 1 Su Bardağı Toz Fıstık
Şerbeti için
  • 2 Su Bardağı Su
  • 2 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2 Damla Limon Suyu
Üzeri için
  • Toz Fıstık
Yapılışı
  • 2 su bardağı şekeri ve 2 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.
  • Ocaktan alınan tencerenin üzerine pekmezi döküp karıştırın.
  • Ardından tencereyi soğumaya bırakın.
  • Bir tencereye sütü koyun.
  • Üzerine irmiği ekleyin.
  • Tencerenin altını yakın.
  • Koyu kıvama alana kadar sürekli karıştırın.
  • Ocaktan almaya yakın tencereye vanilyayı ekleyin.
  • 1-2 Dakika daha kaynatıp ocaktan alın. 
  • Tencereyi koyulaşması için soğumaya bırakın.
  • Bir tavada tereyağını eritin.
  • 1 Adet yufkayı düz bir zemine serin.
  • Üzerine fırça yardımıyla tereyağını sürün.
  • Üzerine 2. yufkayı serin.
  • Aynı işlemi 15.yufkaya kadar uygulayın.
  • Son yufkanın üzerine tereyağı sürmeyin.
  • Üst üste dizdiğiniz yufkalardan 4 parmak eninde kareler kesin.
  • Kestiğimiz her karenin içine hazırladığımız içten ve toz fıstıktan koyun.
  • İçini doldurduğumuz kare yufkaları üçgen biçiminde kapatın.
  • Fırın tepsisini yağlayın.
  • Üçgen biçimindeki yufkaları uç kısımları hep diğerinin altında kalacak şekilde tepsiye dizin.
  • Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. 
  • Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
  • Üzerine oda sıcaklığında soğuttuğumuz şerbeti dökün.
  • Şerbet çekmesini 1,5 saat bekleyin.
  • Şerbetini çektikten sonra üzerini fıstıkla süsleyerek servis edebilirsiniz.
                               Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.