23 Ekim 2018 Salı

Serpme Börek

Serpme Börek
Malzemeler
  • 4 Adet Yufka
İçi için
  • 250 Gr Lor Peyniri
  • Yarım Demet Maydanoz
Sosu için
  • 2 Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için
  • Çörek Otu
  • Susam
Hazırlanışı
  • İç harcı hazırlamak için; Maydanoz ince ince kıyın.
  • Bir kapta lor peyniri ile kıyılmış maydanozları karıştırın.
  • Sosu hazırlamak için; Bir kaba yumurtaları kırın.
  • Üzerine süt ve sıvıyağını ekleyip çırpın.
  • En son tuz, karabiber ve kabartma tozunu ekleyip iyice çırpın.
  • Yufkaları ortadan ikiye bölüp sekiz eşit parça elde edin.
  • Bir fırın tepsisini hafifçe yağlayın.
  • Bir yarım yufkayı yağladığınız fırın tepsisine serin.
  • İkinci yarım yufkayı sosa batırıp tepsiye yerleştirin.
  • Üçüncü yarım yufkayı da aynı şekilde yapıp üstüne iç harcından koyun.
  • Diğer yufkalar içinde aynı işlemi uygulayın.
  • Son parça yufkayı da en üste serin.
  • Tepsideki böreği kare dilimler halinde kesin.
  • Kalan sos varsa onuda tepsinin üzerine dökün.
  • Böreği buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  • Dinlenen böreğin üzerine çörek otu ve susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altı üstü pembeleşene kadar pişirin.
                                          Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.