21 Ekim 2018 Pazar

Kabaklı Tepsi Böreği

Kabaklı Tepsi Böreği

Malzemeler
  • 4 Adet Yufka
  • 3 Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Şişe Maden Suyu
  • 2 Adet Kabak
  • 1 Fincan Beyaz Peynir
  • Yarım Demet Dereotu
  • Yarım Demet Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için
  • Çörek Otu
  • Susam
Hazırlanışı
  • Kabakların kabuklarını soyun.
  • Kabukları soyulan kabakları rendeleyin.
  • Rendelenmiş kabakların üzerine yeterince tuz ekleyip sulanmasını sağlayın.
  • Kabak rendesinin suyunu elimizle sıkarak süzün.
  • Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın.
  • Kıyılan maydanoz ve dereotunu süzülen kabaklarla birlikte bir kaba koyun.
  • Kaba peyniri ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  • Bir fırın tepsisini hafifçe yağlayın.
  • Bir yufkayı yağladığınız fırın tepsisine serin.
  • Hazırladığınız için bir kısmını yufkanın üzerine dökün.
  • Diğer iki yufka içinde aynı işlemi uygulayın.
  • Son yufkayı da en üste serin.
  • Tepsideki böreği kare dilimler halinde kesin.
  • Bir kapta yumurtaları çırpın.
  • Üzerine maden suyunu ekleyin.
  • Daha sonra sıvıyağını ekleyip iyice karıştırın.
  • Hazırladığınız bu karışımı böreklerin üzerine her tarafa eşit yayılacak şekilde dökün.
  • Böreği buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  • Dinlenen böreğin üzerine çörek otu ve susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altı üstü pembeleşene kadar pişirin.
                                          Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.