Malzemeler
- 1 Kg Bal Kabağı
- 2 Su Bardağı Toz şeker
- 3 Adet Karanfil
- 1 Su Bardağı Çekilmiş Ceviz İçi
Üzeri için
- Dövülmüş Ceviz
- Bal kabağını ince ince dilimleyin.
- Dilimlediğiniz bal kabağını soyup çekirdeklerini çıkartın.
- Dilimlediğiniz bal kabağını iri parçalar halinde kesin.
- Tencereye kestiğiniz bal kabağını koyun.
- Üzerine toz şeker ve karanfili dökün.
- Tencerenin ağzını kapatıp en az 3 saat bekleyin.
- ❉ Püf Noktası : Kabak dilimlerini pişirmeden önce toz şeker ile yaklaşık üç saat kadar bekletmeniz önerilir. Böylece şekerin tamamen eriyerek kabakla özleşmesi ve suyunu salacağı için su eklemeden de pişirilmesi sağlanabilir.
- Tencereyi ocağa koyun.
- Orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Suyunu tamamen çeken bal kabağını soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra balkabağı tatlısı servis tabağına alınarak üzerine dövülmüş ceviz ve tencerede kalan şerbetten koyularak servis edilir.
Çok severim kabak tatlısını. Sizin tarifde çok güzel olmuş
YanıtlaSilTeşekkür Ederim :)
Sil