- 3 Adet Yufka
- 100 Gr Kaşar Peyniri
- 100 Gr Pastırma
- 1 Adet Domates
- 2 Adet Yeşil Biber
- 2 Su Bardağı Sıvıyağ
Hazırlanışı
- Yufkaları üst üste serip dört eşit parçaya bölün.
- Dört eşit parçayı da ortadan ikiye bölüp sekiz eşit üçgen yufka parçası elde edin.
- Pastırmayı küçük parçalar halinde kesin.
- Kaşar peynirini rendeleyin.
- Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde doğrayın.
- Yeşil biberleri halka şeklinde doğrayın.
- Bir kasede pastırma, kaşar peyniri, domates ve biberi karıştırın.
- Üçgen yufka parçalarını tezgahının üzerine açın.
- Kasede karıştırdığınız malzemeleri 1-2 kaşık olacak şekilde üçgen yufka parçasının geniş kısmına doğru yerleştirin.
- Yufkaların önce kenarlardan katladıktan sonra rulo şeklinde sarın.
- Püf Noktası : Açılmaması için uç kısmını suya batırıp yapıştırın.
- Bir tencerede sıvıyağını kızdırın.
- Sardığınız börekleri kızgın yağda kızartın.
- Fazla yağını bırakmaları için kağıt havlu serili bir servis tabağında 2- 3 dakika kadar beklettikten sonra sıcak olarak servis edin.
Paçanga böreği tarifi için teşekkürler sevdiğim böbreklerden.
YanıtlaSilBen teşekkür ederim Yusuf Bey:)
Sil