16 Ekim 2018 Salı

Yufkadan Şöbiyet Tatlısı

Yufkadan Şöbiyet Tatlısı

Malzemeler

  • 15 Adet Baklavalık Yufka
  • 200 Gr Tereyağı
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 3 Yemek Kaşığı İrmik
  • Yarım paket Vanilya
  • 1 Su Bardağı Toz Fıstık
Şerbeti için
  • 2 Su Bardağı Su
  • 2 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2 Damla Limon Suyu
Üzeri için
  • Toz Fıstık
Yapılışı
  • 2 su bardağı şekeri ve 2 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.
  • Ocaktan alınan tencerenin üzerine pekmezi döküp karıştırın.
  • Ardından tencereyi soğumaya bırakın.
  • Bir tencereye sütü koyun.
  • Üzerine irmiği ekleyin.
  • Tencerenin altını yakın.
  • Koyu kıvama alana kadar sürekli karıştırın.
  • Ocaktan almaya yakın tencereye vanilyayı ekleyin.
  • 1-2 Dakika daha kaynatıp ocaktan alın. 
  • Tencereyi koyulaşması için soğumaya bırakın.
  • Bir tavada tereyağını eritin.
  • 1 Adet yufkayı düz bir zemine serin.
  • Üzerine fırça yardımıyla tereyağını sürün.
  • Üzerine 2. yufkayı serin.
  • Aynı işlemi 15.yufkaya kadar uygulayın.
  • Son yufkanın üzerine tereyağı sürmeyin.
  • Üst üste dizdiğiniz yufkalardan 4 parmak eninde kareler kesin.
  • Kestiğimiz her karenin içine hazırladığımız içten ve toz fıstıktan koyun.
  • İçini doldurduğumuz kare yufkaları üçgen biçiminde kapatın.
  • Fırın tepsisini yağlayın.
  • Üçgen biçimindeki yufkaları uç kısımları hep diğerinin altında kalacak şekilde tepsiye dizin.
  • Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. 
  • Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
  • Üzerine oda sıcaklığında soğuttuğumuz şerbeti dökün.
  • Şerbet çekmesini 1,5 saat bekleyin.
  • Şerbetini çektikten sonra üzerini fıstıkla süsleyerek servis edebilirsiniz.
                               Afiyet Olsun

0 yorum: