14 Ekim 2018 Pazar

Tiramisu

Tiramisu
Malzemeler
Keki İçin 
  • 4 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Paket Şekerli Vanilin
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 3 Çorba Kaşığı Kakao
Kreması İçin
  • 1 Litre Süt
  • 1 Yumurta Sarısı
  • 7 Çorba Kaşığı Un
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 250 Gr Labne Peyniri
  • 2 Paket Vanilin
Keki Islatmak İçin
  • 1,5 Su Bardağı Su
  • 4 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
  • 2 Tatlı Kaşığı Granül Kahve (Nescafe)
Üzeri İçin
  • Kakao
Yapılışı
  • Bir kapta keki hazırlamak için yumurtayı ve toz şekeri 5 dakika çırpın.
  • Kaba unu, kakaoyu ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Daha sonra kaba şekerli vanilini de ekleyip iyice karıştırın.
  • Yuvarlak bir kek kalıbını margarinle yağlayın.
  • Hazırladığımız karışımı kek kalıbına dökün
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
  • 40 Dakikanın sonunda kekin ortasına bıçak batırın.
  • Bıçak temiz çıkıyorsa kek hazır demektir.
  • Kek pişince servis tabağına alınarak soğumaya bırakılır.
  • Kreması için sütü, şekeri, yumurtanın sarısını ve unu bir tencereye alın iyice çırpın. 
  • Tencereyi içinde topaklanma kalmasın ocağa alıp karıştırarak kaynatın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra şekerli vanilini ilave edin.
  • Tencereyi kısık ateşte karıştırmaya devam ederek 4 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Ocaktan aldığınız muhallebiye labne peynirini ilave edip iyice karıştırın.
  • Keki ıslatmak için bir kapta kahveyi, şekeri ve suyu karıştırın.
  • Pasta kekini ikiye kesin.
  • Üzerine kahvenin yarısı ile ıslatın.
  • Islattıktan sonra önceden hazırladığınız kremanın yarısını yayın.
  • Diğer pasta kekini kremanın üzerine kapatın.
  • Aynı şekilde kalan kahveli suyla ıslatın.
  • Islattıktan sonra önceden hazırladığınız kremanın kalanını yayın.
  • Tiramisu pastanızı en az 2 saat dinlendirin.
  • Sonra üzerine kakaoyu eleyip servis yapabilirsiniz.
                                       Afiyet Olsun.

0 yorum: