20 Ekim 2018 Cumartesi

Sütlaç

Sütlaç

Malzemeler
  • 1 Su Bardağı Pirinç
  • 1 Çorba Kaşığı Salep
  • 5 Su Bardağı Süt
  • 1,5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı Su
Üzeri İçin
  • Tarçın
Hazırlanışı
  • Tencereye pirinci koyun.
  • Üzerine sıcak su ilave edip haşlayın.
  • Pirinç haşlandıktan sonra üzerine sütü döküp birlikte kaynatın.
  • Üzerine şeker ve salebi ilave edin.
  • Biraz daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
  • Sütlacı kaselere paylaştırın.
  • Hazırladığınız sütlacın oda sıcaklığına gelmesi için bekleyin.
  • Sütlaç soğuyup üzeri sertleştikten sonra kaselerin üzerine tarçını ekleyin.
  • Tarçın eklene sütlacı 2 saat buzdolabında bekletin.
  • Buzdolabından çıkarttıktan servis yapabilirsiniz.
                                        Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.