13 Ekim 2018 Cumartesi

Susamlı Kurabiye

Susamlı Kurabiye

Malzemeler
  • 150 Gr Tereyağı
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Tatlı Kaşığı Şeker
  • 1 Yumurta (Sarısı içine, Beyazı üstüne)
  • 1 Çay Bardağı Yoğurt
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • Alabildiği Kadar Un
Üzerine
  • 4 Yemek Kaşığı Susam
  • 1 Yumurtanın akı
Yapılışı
  • Bir kaba oda sıcaklığında erimiş tereyağını koyun.
  • Üzerine yumurtayı ekleyin.
  • Daha sonra yoğurt, tuz, sıvıyağ, şeker ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Sonra azar azar un ekleyin.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamuru 20 dakika dinlendirin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Kopardığınız hamur parçalarını simit şeklinde yuvarlayın.
  • Bir kapta yumurta beyazını çırpın.
  • Simit şeklini verdiğiniz hamurları önce yumurta akına batırın.
  • Sonra susama bulayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. 
  • Fırından alıp soğutmaya bırakın.
                               Afiyet Olsun

0 yorum: