17 Ekim 2018 Çarşamba

Şelale Kek

Şelale Kek

Malzemeler
  • 160 Gr Çikolata
  • 100 gr Tereyağı
  • 1 Çay Bardağı Un
  • 1 Çay Bardağı Toz Şeker
  • 2 Yumurta
Üzerine
  • Pudra Şekeri
Hazırlanışı
  • Çikolataları küçük parçalara bölün.
  • Bir tavada çikolata parçalarını ve tereyağını eritin.
  • Bir kasede yumurta ve şekeri çırpın.
  • Üzerine unu ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Sonra erimiş çikolata - tereyağı karışımını ekleyip iyice karıştırın.
  • Kalıpları yağlayın.
  • Yağlı kalıpların içini eşit miktarda hazırladığımız harçtan koyun.
  • Kalıpları önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. 
  • Püf Noktası : 10 Dakikanın sonunda hemen fırından çıkarın.Yoksa içi akışkan olmayabilir.
  • Pişen kalıpları servis tabağına ters çevirin.
  • Servis tabağına almış olduğumuz kekin üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
                                        Afiyet olsun.

0 yorum: